Децата от „Славейковото“ показаха на свои връстници как да се опазва морето чисто


Бургаското училище „П.Р. Славейков“ провежда финалната част по отбелязване на 110-годишнината от основаването си. 
Интердисциплинарни уроци, благотворителен концерт, маратон и поход са сред проявите, с които учениците се включват в честването на юбилея през тази седмица. Всички събития се случват пред погледите на техни връстници от други три училища – СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Белослав, НУ „П.Р. Славейков“ в гр. Бяла  и ОУ „Отец Паисий“ – село Лозенец, обл. Добрич, които са им на посещение по Програмата „Иновации в действие“.

Днес, на плажа, учениците съчетаха полезното с приятното, като заедно участваха в игри с екологична насоченост. На импровизирана сцена до брега на морето те показаха знания по опазване на околната среда, редуциране употребата на пластмаса, а разделени на отбори, участваха в игра, свързана с разделното събиране на отпадъци.

„Нашето виждане е, че освен сериозно учене, на децата трябва да се даде възможност да се забавляват. Ние сме наясно, че едно дете се чувства добре, когато му се предоставят дейности, от които изпитва емоция, както и такива, които му носят собствена изява. По този начин децата придобиват самочувствие, щастливи са от успеха, който постигат и са доволни от изделията и продуктите, които сътворяват в екип“, заяви директорът.
Цялата статия може да прочетете тук -> Статия