Начало

УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО

18.10.2016г.                           Татяна Франгова и Антоанета Андонова

                                                    в репортаж по БНР-Бургас

                   по повод 105 години от основаването на Славейковото училище

Основно училище „Петко Рачев Славейков” ще отбележи 105 години от създаването си на 17 ноември – рождената дата на патрона. Годишнината ще бъде отбелязана с поредица от инициативи на Училищното настоятелство,  първата от които е благотворителен маратон на 22 октомври. В същия ден ще има и спортни състезания по футбол и волейбол между бивши и настоящи ученици.

За следващия месец – ноември, са планирани още две събития: спектакъл на детско театрално студио „Арлекин“ с ръководител Татяна Франгова и благотворителна изложба-базар в Експозиционен център Флората. Идеята е да има поводи да се събира училищната общност, като учители, ученици и родители приемат да свършат нещо заедно, с една обща цел и всички страни да получат удовлетворение от направеното. Това е начин да се развива партньорски модел на взаимодействие между родители и учители – доказано ефективен за подкрепа на личностното развитие на учениците и постигане целите на обучението. Друга цел на събитията е да се поощри културата на филантропията и дарителството: да дадем всичко от себе си в името на нашите деца и тяхното благополучие.

Още за събитията по повод сто и петата годишнина от основаването на Славейковото училище чуйте в репортажа на Десислава Златева с Антоанета Андонова-Парашкевова и Татяна Франгова, членове на ръководството на Училищното настоятелство, в предаването „Булевард Демокрация”, излъчено на 18 октомври 2016 г. по БНР – Бургас.

***********************************************************************************************************************************************

Списък на членовете на УЧИЛИЩНОТО НАСТОЯТЕЛСТВО

учебна 2016/2017 г.

 1. Татяна Михайлова Франгова – председател
 2. Антоанета Драганова Андонова – Парашкевова – секретар
 3. Гергана Добрева Петкова – Градева
 4. Елина Александрова Гюрова
 5. Светла Панайотова Димитрова
 6. Красимира Видева Железова
 7. Красимира Стаменова Бъчварова
 8. Евелина Николова  Петкова
 9. Таня Веселинова Димитрова
 10. Галина Стефанова Ангелова
 11. Розалина Кеворк Абаджиева
 12. Живка Георгиева Гюрова
 13. Людмила Ангелова Георгиева
 14. Ивайло Димитров Иванов