„Светът, Европа и България – единни срещу COVID 19“

9 май – ден на Европа. За първи път този ден ще се отбележи в условията на пандемия. Днес целият свят е обзет от един микроскопичен организъм. Учениците от клубовете по интереси – „География в туризма“ с ръководител Нина Стаматова и „Творци – сега и в бъдещето“- Юлияна Калошева, проведоха съвместен час на тема: „Светът, Европа и България единни срещу СOVID 19“. Ученичката Елизавета Иванова от 7 в клас  разказа какво знаем за семейството на коронавирусите, към които спада и covid 19. Също така припомни симптоми на заболяването от вируса и как можем да се  предпазим. Лука Иванович от 7 в клас представи как се справят в борбата срещу вируса три държави – Италия, България и Швеция.

Мария Коева от 7 а клас разведри ситуацията с нейни комикси и представи поведението на американските граждани в пандемията.

Максим Сугарев от 6 б клас ни запозна  със забележителностите на град Ухан, от който тръгва развитието на covid 19. Направи сравнение на живота в града преди пандемията и сега.

Часът завърши с историята на възникване и празнуване на 9 май – ден на Европа, преди и сега. Това беше презентация на Кристиян Атанасов от 6 г клас.