Форум „Изкуството да общуваш“

Флашмоб на барабанната училищна група, създадена  по спечелен проект от национален ученически конкурс  „Промяната – това сме ние“  към Национална мрежа за децата, огласи училищния двор за началото на  форума „Изкуството да общуваш“, провеждан за трета поредна година.

Той  привлече над 270 участници  на 28- ти март  в   ОУ „Петко Р. Славейков“ –Бургас.  Официален гост на събитието бе г-жа Йорданка Ананиева- зам.-кмет „Култура и образование“ в Община Бургас, която изрази положителна оценка за инициативата,  а г-жа Турманова – зам. областен управител и  д-р Л.Манеулян – зам. кмет по здравеопазване, социални дейности и спорт отправиха  поздрав за организацията на форума и  присъстващите.

  Инициативата събра на едно място учители, родители, ученици, представители на общността, организирани в 12 екипа по випуски от първи до шести клас, които ръководени от сертифицирани обучители по метода на Т.Гордън  развиваха уменията си за общуване и справяне с неприемливо поведение на другия.

Участниците получиха знания как да се научат да отправят послания за  разбиране в различни ситуации и да откриват кодове при ежедневното общуване, за да подобрят взаимоотношенията си и да изграждат взаимно доверие.

12-те  обучители  останаха впечатлени от креативността, откровеността,  оригиналността и активността на най-малките участници – учениците, с което изразиха надеждата, че очакванията на форума са постигнати.