ОУ „ Петко Рачев Славейков“ – Иновативно училище Проект „ Учене чрез силата на екипната креативност“

ОУ „ Петко Рачев Славейков“ – Иновативно училище

Проект „ Учене чрез силата на екипната креативност“

На 25.02.2022 г. учениците по екипи проследиха пътя на книгата ,,От папируса до съвременните варианти на книгата- хартиен и електронен“, научиха на какво са написани първите букви и как от каменните плочи се е стигнало до днешните печатни и електронни издания . С помощта и увлекателния разказ и напътствия на г-н Васил Иванов- издател на книги, децата влязоха в ролята на печатари и разбраха как са печатали книгите в миналото.

Посетиха  „Детския отдел“ на Регионална библиотека “ Пейо К. Яворов“. В Библиотеката  учениците разбраха какъв път трябва да се извърви от автори, илюстратори и издатели, за да стигне книгата до читателите.

След беседата по темата, дойде ред на най-веселата и забавна част за всички – играта на Интерактивния магичен под.

Съчетавайки  духовното с физическото развитие, децата се насладиха на оскъдните слънчеви лъчи в игри на откритата детска площадка пред Библиотеката. Читателският интерес бе провокиран и част от учениците се потопиха в магията на словото с любима книжка в ръка.

Проектната задача, която се изпълнява с удоволствие от децата е да бъдат създадени книжки в книжен и в дигитален вариант.