Географски стъпки по музикалната стълбица на Европа

Новата 2021година вече стартира в Славейковото училище с
,,Географски стъпки по музикалната стълбица на Европа“

Проектът е създаден и реализиран от учениците в седми клас към ОУ „П. Р. Славейков“ гр. Бургас, с помощта на наученото в часовете по география и музика в дигитална среда. С него те поздравяват своите учители, съученици и родители с пожелание за по-щастлива, светла и най-вече здрава 2021г.
Да се гмурнем в дълбините на географията и да изкачим музикалната стълбица на Европа с помощта на знанията, уменията и компетентностите на учениците от седми клас по две различни науки, съчетани в едно.
По интересен и заинтригуващ начин е представено наученото по география и музика в учебния дигитален процес. Във всеки отделен проект седмокласниците трябваше да използват знанията си, за да изготвят кратък географски паспорт на отделните европейски държави и да го обогатят с музикална визитка на най-великите европейски композитори.
Нека да се насладим заедно на „Географските стъпки по музикалната стълбица на Европа “и да кажем: Честита Нова Година на всички от учениците в седми клас към ОУ „П.Р. Славейков“ гр. Бургас, и от техните преподаватели Мария Георгиева и Нина Стаматова!