• За нови потребители!

  Първо трябва да се регистрирате, след което ще получите e-mail с вашата парола за достъп до блога. Това е необходимо за да можете да качвате информация.
 • Мета

 • октомври 2016
  П В С Ч П С Н
  « май    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • Категории

 • Архив

 • « | Начало | »

  Есенен РЕ-старт

  9 октомври, 2016

  marathon-80120_1920Преди месец беше лято. На 15 септември още ставаше за плаж, после учебната година нахлу ведно с ранното ставане на децата, сроковете, контролните и есента. Денят започна да не стига, умората и стреса се настаниха трайно в ежедневието. Звучи ли ви познато? Има един начин да станете нов човек. Буквално! Бягайте.
  До неотдавна се считаше, че от определена възраст нататък процесът на образуване на нови мозъчни клетки се преустановява, а съществуващите неврони започват бавно да намаляват под въздействието на различни фактори. Едва през последните години науката показа, че истината е по-различна. Процесът на неврогенеза продължава до края на живота, а единствената известна дейност, която ускорява раждането на нови неврони, са енергичните аеробни упражнения, твърди Karen Postal, президент на Американската академия за клинична невропсихология.
  Нещо повече – новообразуваните мозъчни клетки умират няколко дена след появяването си, освен ако пред мозъка не се изправи предизвикателството да научи нещо ново. Ако успоредно с аеробната тренировка тренирате и паметта си, новите неврони се запазват завинаги. Бягането е вълшебство – бягайте за здраве, бягайте за знание.
  На 22 октомври, събота, Училищното настоятелство при ОУ „П.Р.Славейков” организира благотворителен есенен маратон в Морската градина на Бургас. Един чудесен повод за родители и ученици да опитат отново вълшебството на бягането и да прочистят тялото, ума и съзнанието си поне за един ден. Елате цялото семейство, поканете приятели. Направете първата крачка към здравословно отношение към тялото си и ума и покажете на децата първия урок за ценността на филантропията в гражданското общество. Дарените средства ще се използват за обновяване на материалната база на училището.
  Хубавото бягане те кара да се чувстваш „чисто нов” човек. Буквално!

  Публикувана в: Без категория | Няма коментар »

  Коментари

  Трябва да се logged in to post a comment.