Начало

Обмяна на опит

От 10.10.2018 до 16. 10. 2018  ОУ „П.Р.Славейков“ Бургас  бе домакин на среща за обмяна на опит  по секторна програма “Еразъм+” , проект „Активни единадесет в Европа“, финансиран от Европейската комисия. Проектът е с основна цел  да се подобри качеството и ефективността на преподаването чрез обучение на учителите и административен персонал, като се използват най-новите технологии, курсове и обмяна на опит.

Учителите г-жа Малгожата Лупицка – преподавател по английски език, г-жа  Йоланта Ковалек – учител по изкуства и училищната счетоводителка Лучия Ликота от полския град Пшемишъл  посетиха Бургас. Гостите бяха сърдечно посрещнати по стара българска традиция с хляб и мед от директора г-жа Живка Дойнова, ученици, представители на педагогическия колектив и училищното настоятелство в ОУ“П.Р.Славейков“. Полските колеги разгледаха училището, разговаряха с децата, присъстваха на открит урок по математика при главен учител Димо Делибалтов, по изобразително изкуство при старши учител Татяна Тотева и английски език при главен учител Донка Панкова, запознавайки се с иновативни методи на преподаване в нашето училище. От своя страна полските педагози също изнесоха уроци по английски език и изобразително изкуство в начален и прогимназиален етап. Участваха и в културни събития: посетиха Археологическия музей  в Бургас, където се запознаха с историята на града,  участваха в благотворителния концерт „Да помогнем на Антонио“, докоснаха се до културните традиции чрез операта „Травиата“ на бургаската сцена и фестивала на изкуствата Порт прим арт фест Бургас 2018  .

Гостите останаха очаровани  от града ни, историческо селище А̀кве Ка̀лиде  – Термопол,  светилището Бегликташ и красивите гледки на южното черноморие.