Начало

Деца помагат на деца

📌Ако имаш дрехи и обувки, които вече не носиш…
📌Ако имаш раница, която вече не те кефи…
📌Ако имаш федербал, топка, „Не се сърди човече“ или други игри, които не играеш, защото са ти омръзнали или просто вече си пораснал…
📌Ако имаш слушалки, които вече не ползваш…
📌Ако имаш книги, които вече си прочел…
📌Ако си дете с добро сърце…

📌📌📌Събери ги в торбичка!
📌📌📌Бъди съпричастен!
📌📌📌Дари ги!
📌📌📌Има деца, които нямат!

Преди известно време във виртуалното пространство попаднахме на призива на г – жа Мариела Жекова – директор на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – с. Мировци, общ. Нови пазар, обл. Шумен. Ученици не ходят на училище, защото нямат обувки. За съжаление – самата истина.

Направихме инициатива в нашето училище, за да помогнем на тези деца. Доброто направено от дете за дете е най- ценното и най- искрено.
Добрини извършиха прекрасните II б клас, с класен ръководител Илияна Тодорова, III в клас, с класен ръководител Петя Божидарова, IV г клас, с класен ръководител Ваня Алтънджиян и VII а, б, в класове, с организатор г – жа Деана Вълчева.
II в клас, с класен ръководител Станислава Апостолова, пък проявиха и творчество, под вещата подкрепа на Димка Тортоланова – майка на дете от класа. Те натвориха цветни послания за децата и ги запечатаха в пликове.

Никога не бива да се пренебрегва силата дори на най-малките добрини. Доброто дело се запомня за дълги години напред независимо какви са били мащабите му. Но най- ценното на добрината е, че тя е заразителна.
А вие направихте ли добро?