Петокласниците и математиката

От два месеца петокласниците от ОУ „П.Р.Славейков“ с преподавател Красимира Железова работят по математика по иновативна система на обучение.

Учениците с любопитство и интерес се включиха още през първата седмица на учебната година. Първата стъпка бе да си направят регистрация в сайта, разбира се, с помощта на родител, приятел или учител. До края на месец септември петокласниците са:

  • решили седем online теста по математика за домашна работа и за подготовка за контролна. Веднага след като приключат теста учениците могат да видят оценката си. За всяка задача се вижда верния отговор, както и отговора, който са дали. Освен това родителите (в удобно за тях време) могат да отворят теста и да прегледат както задачите, така и отговорите, които детето им е дало на всяка задача.
  • предали четири домашни за оценяване в сайта. За всяка домашна има оценка от преподавателя, както и коментар на решените задачи.
  • работили са по шест електронни урока, като пет от тях са решавали у дома. Урокът „Сравняване и изобразяване на обикновени дроби“ бе проведен като открит урок, на който присъстваха родители и учители.

На 5.12 – вторник предстои да проведат електронен урок „Събиране и изваждане на обикновени дроби. Упражнение“. Учениците очакват урока с нетърпение, защото всеки от тях ще работи на таблет.