Начало

Турнир по шах в час на класа

На 04.04.17 учениците от 7а клас проведохме импровизиран турнир по шах в часа на класа. Идеята бе породена от класния ни ръководител  Красимира Железова. В часа по математика класната каза, че математиката е като шаха – трябва много мисъл. При което Борислав Владимиров ученик от  7,,а”, противоречи  на тези думи като заяви, че шахът е лесен в сравнение с  математиката. В следствие на тези думи Александра Димитрова от същия клас се надигна с друга теза. Тя гласеше, че Борислав е в голяма грешка.

Тогава с насмешка учителката предложи въпросния турнир. Всички ученици възкликнаха  одобрително, като Любена предложи висок залог. Според нея ще е честно, ако при загуба Александра целуне Борислав, а ако загуби Борислав – да почерпи с храна. В следствие на чутото и двамата се отказаха от облога, но все пак турнир по шах се проведе. Накрая  победата заслужено се оказа в ръцете на Александра, а Борислав все пак загуби с достойнство и обеща да почрпи с кекс – приготвен лично от него.

След тази забавна игра и други ученици от 7а клас поискаха да премерят сили с Александра. Александра в рамките на часа  победи безапелационно общо трима играчи. В края на последвалите игри, класът се сдоби с обещания за кекс, айрян и бонбони. Въпреки всичко всички си тръгнаха от училище щастливи и доволни от деня!

Автор на текста: Йоана Ненчева и Любена Никитова

Снимки: Любена Никитова и  Виктория Димитрова