Начало

Седмица, посветена на патронния празник

79На 17 ноември училище „Петко Р. Славейков“ отбеляза 105 години от създаването си. В навечерието на светлия празник се проведоха редица прояви, свързани с паметната дата.

По традиция за поредна година се състоя литературен конкурс „Моето училище“. В него взеха участие възпитаници от V до VII клас. Прецизно жури трябваше да отличи най-добрите произведения на младите творци. На трите първи места заслужено се класираха Рая Георгиева от V б клас, Александра Пойдовска от VI б клас и Александър Кизирян от  VII а клас.

Специален кът, посветен на патрона на училището – Петко Славейков – беше подреден в училището. В него освен известни творби на бележития възрожденец заеха място и творби на даровити славейчета, печелили литературни конкурси през годините.

Презентация на тема „Петко Славейков – живот и творчество“ подготвиха три седмокласнички – Любена Никитова, Таня Начева и Натали Тодорова. Те представиха пред съучениците си ярки моменти от биографията и творчеството на Дядо Славейков, а след това разказаха интересни факти от историята на училището, показаха постижения на възпитаниците през годините и споделиха гордостта си, че са част от голямото семейство на Славейковото училище.

В навечерието на светлата дата в историята на училището – 17 ноември, се проведе и конкурсът „Най-добър рецитатор“. В него се включиха от най-малките до най-големите ученици. Журито – г-жа Милена Върбанова и г-жа Петя Гюрова – излъчи победителите след оспорвана литературна надпревара. Децата бяха поздравени лично от директора на училището – г-жа Живка Дойнова, която бе очарована от рецитаторските умения на славейчетата.

Рая Георгиева – „Моето училище“

Александър Кизирян – „Моето училище“

Александра Пойдовска – „Моето училище“

312456