Начало

105 години училище „Петко Р. Славейков“

12На 17.11.2016 година като завършващо събитие от серия мероприятия, посветени на 105-та годишнина от създаването на ОУ „П.Р.Славейков“, се проведе впечатляващо факелно шествие. То започна в 17 часа от площад „Тройката“, премина по улица „Александровска“ и спря пред Община Бургас, където всички, участващи в него, изпълниха химна на училището. После шествието продължи по улица „Богориди“ и свърши в двора на училището. В него взеха участие учители, родители и ученици, както и бивши възпитаници.

Поздрав към присъстващите поднесоха г-жа Живка Дойнова – директор на  ОУ „П.Р.Славейков“, г-жа Йорданка Ананиева – зам.-кмет по образованието и културата в Община Бургас и г-жа Севдалина Турманова – зам.-областен управител. Възпитаници на училището поздравиха всички гости с кратка музикално-литературна програма. В края на тържеството под звуците на „Многая лета“ празнична заря освети небето над училището.

По-късно бе проведен и тържествен педагогически съвет, в който взеха участие настоящи и бивши учители, директори и заместник-директори, работили в училището през годините. С много вълнение, топлина, добри чувства за работата си в училище някога и в настоящия момент се изказаха гости на съвета, а най-младите колеги засвидетелстваха радостта си, че са част от колектив, който се ползва с авторитет сред учителската гилдия както в града, така и в областта.  Г-жа Дойнова връчи на присъстващите благодарствени адреси с пожелание за здраве и още по-високи лични и професионални успехи.
31234
568910