Начало

Национално училище по роботика

Националното училище по роботика учреди Фондация „Математици, информатици и роботици без граници“- МИР БГ. Визията на фондацията е българските талантливи деца да бъдат обучавани по роботика безплатно чрез курсове, провеждани веднъж седмично в рамките на два астрономически часа.

Целта е да учим децата на програмиране чрез игра. Това е иновативна методика за обучение, която провокира у малчуганите специфично логическо мислене. Заложено в най-млада възраст, то ще им помага да овладяват много по-лесно реалните програмни езици като пораснат. С други думи, отваряме за децата прозореца към света на програмирането, което е част от живота ни, макар и да не го осъзнаваме. Колкото по-рано децата се научат да създават програми за управление на роботи, толкова по-лесно ще прилагат роботизацията в заобикалящия ни свят, казва инж. Александър Чобанов, ръководител на НУР България.

На 13.06.2016г. (понеделник) в ОУ „Братя Миладинови“ – Бургас от 18 часа ще се проведе среща на интересуващите се деца и техните родители с представители на Фондация „Математици, информатици и роботици без граници“- МИР БГ. Могат да участват деца от 1 до 11 клас.