Начало

104 години училище „Петко Р. Славейков“

11 sp1 litУчилище „Петко Р. Славейков“ отпразнува своя патронен празник на 17 ноември. Вече повече от век – 104 години, училището ни гордо отстоява своя девиз „Знаем, можем – ще успеем“.

Седмица, посветена на Петко Славейков, се проведе в навечерието на празника. Специално подреден кът представи на учениците живота и творчеството на Дядо Славейков. В него място заеха и талантливи творби на даровити славейчета.

В традиция се превърна конкурсът „Най-добър рецитатор“. Участие в него взеха от най-малките до най-големите възпитаници на школото. Децата гордо рецитираха безсмъртни български творби, а техните безспорни умения бяха оценени от прецизно жури. Труден беше изборът, но завидното първо място бе присъдено на Кристиян Георгиев (ПППД б), Елиза Дограмаджиан (III а) и Камелия Митева (VII в). Първо място за най-артистично представяне получи Александра Димитрова от VI а клас, която завладя всички с баладата „Хаджи Димитър“. Грамоти за достойно представяне пък получиха останалите участници.

За пореден път се проведе и литературният конкурс „Моето училище“. И тук изборът бе труден, тъй като писането на талантливи творби отново не затрудни нашите участници. Трите първи места бяха заети от Преслава Гюзелева от V в клас, Любена Никитова от VI а клас и Атиа Андонова от VII в клас.

Петокласници и шестокласници подготвиха мултимедийни презентации, представящи живота, творчеството и дейността на нашия патрон. Те бяха представени пред учениците в час на класа.

На деня на празника – 17 ноември – децата бяха поздравени от директора на училището – госпожа Живка Дойнова, която пожела на ученици и учители много здраве и успехи. Тогава първенците в проведените конкурси получиха грамоти за завоюваните първи места. Златни медали бяха връчени на ученици, представили се отлично в състезанието „Математика без граници“.  Учениците бяха поздравени и от свои връстници, които изнесоха интересна литературно-музикална програма.

След това празникът премина в спортни игри. В двора на училището в щафетни игри и народна топка се включиха учениците от начален етап. Щафетни игри по класове пък се проведоха в Морската градина. В тях участие взеха ученици от прогимназиален етап. Първенците тук бяха наградени с купи.

Честит празник на всички учители и ученици! Пожелаваме си още много творчески успехи! Нека огънят на знанието не угасва в душите ни, а примерът на Дядо Славейков смело да ни води напред!

3 sport2 sp7 sp4 sp

5

 

 

 

2 lit3 lit1 prez4 lit

6 sp