Начало

103 години училище „Петко Р. Славейков“

rezitator2.stroy3kutНа 17 ноември училище „Петко Р. Славейков“ отпразнува своя патронен празник и 103 години от създаването си. По този повод в училището се проведе седмица, посветена на Дядо Славейков. В специално подреден кът ученици и учители показаха снимки, творби и интересни факти от живота на видния български будител. Най-малките славейчета пък подредиха своите рисунки и стихове, вдъхновени от светлия празник.

rezitator5rezitator3rezitator6На празника беше посветен и специално организиран конкурс за най-добър рецитатор. В него се включиха от най-малките до най-големите възпитаници на училището. Даровитите славейчета гордо рецитираха не само известни Славейкови творби, но и безсмъртни български стихове. Прецизното жури се затрудни при избора на първенците, затова и грамоти за достойно представяне получиха всички, включили се в конкурса. Отличията бяха връчени лично от директора на училището – г-жа Живка Дойнова, която обеща на ентусиазираните участници, че конкурсът „Най-добър рецитатор“ ще се превърне в традиция. Все пак като най-добри рецитатори бяха отличени Армина Костадинова, Елена Димитрова и Диана Авелова.

lit. konkursgramotagramota2Празникът на училището по традиция беше отбелязан и с литературен конкурс на тема „Моето училище“. В него учениците от 5 до 7 клас се включиха с ентусиазъм, тъй като училището се оказа втори дом за будните славейчета. Сред стиховете, подредени с обич, бяха отличени три творби. Грамота за първо място получиха Александър Кизирян от 5 а клас, Атиа Андонова от 6 в клас и Диана Авелова от 7 а клас.

stroy1stroy3mazoretkiВ деня на училищния празник – 17 ноември – учениците се събраха в двора на училището, където бяха приветствани от г-жа Живка Дойнова. Тя пожела на ученици и учители още много успехи по пътя на знанието. Специално подготвената литературно-музикална програма впечатли ученици и гости. След това празникът продължи със спортни прояви. Най-малките се състезаваха за купата на училището в двора на школото, а по-големите се включиха в щафетни игри в Морската градина.

PENTAX DIGITAL CAMERAne sport2ne sport5ne sport4

 

 

Честит празник на всички настоящи и бивши славейчета! Бъдете здрави и винаги помнете, че знаете, можете и ще успеете, защото тъкмо знанието е стълбата към успеха.