Начало

102 години училище „Петко Славейков“

На 17 ноември 20u4ili6te 0613 г. училище „Петко Славейков“ чества 102 години от създаването си. Учители и ученици се събраха в двора на училището на 18 ноември, за да уважат както своя патрон – Петко Славейков, така и училището, носещо името на видния български будител. Училище, което през годините, е не само непресъхващ извор на знания, но и дом, в който деца и преподаватели срещат обич, уважение, приятелство. Директорът на училището – госпожа Живка Дойнова, поздрави ученици и учители, като им пожела много здраве и успехи. Специален поздрав направи и вокалната група на училището, а незабравими стихове на Дядо Славейков бяха рецитирани с много гордост от децата. С красив танц поздравиха съучениците си две седмокласнички – Радина Русинова и Грета Петрова.

Даровитите славейчета се включиха и в литературен конкурс на тема „Моето училище“. Нелека бе задачата на журито да открои първенците сред талантливите творци. Първо място заслужено спечелиха Кристияна Илиева VII а клас, Елиза Кънчева VI б клас и Георги Стоев V б клас. Грамотите бяха връчени лично от директора на училището. Празникът продължи с щафетни игри, в които славейчетата доказаха, че са и добри спортисти. Там бяха спечелени 5 първи места, а първенците бяха наградени с красиви купи.

Честит празник на всички ученици и учители! Верни на нашето мото „Знаем, можем – ще успеем!“, ние ще продължим гордо по нелекия път към успеха, носейки в душата си Славейковия завет!

u4ili6te 01u4ili6te 03u4ili6te 02u4ili6te 04