Начало

Среща на партньорите по проект „ Европа в нашите мисли, Европа в нашия живот“

Среща на партньорите по проект „ Европа в нашите мисли, Европа в нашия живот“ – Бургас,  Октомври 2013

DSC_2883От 05.10.2013 до 10. 10. 2013  ОУ „П.Р.Славейков“ Бургас  бе домакин на четвъртата среща на партньорите по международен проект на тема: „Европа в нашите мисли, Европа в нашия живот“  по секторна програма „Коменски“ , финансиран от Европейската комисия.

Група от 14 учители  и 15 ученици от Испания, Великобритания, Италия, Полша и Холандия посети Бургас.

DSC_2811Гостите бяха сърдечно посрещнати по стара българска традиция с хляб и сол от учениците и учителите от ОУ“П.Р.Славейков“.  Докато педагозите  обменяха опит с местните си колеги, чуждестранните ученици споделяха ежедневието на своите български приятели от приемните семейства: посещаваха учебни занятия, _DSC5277IMAG0586участваха в арт-проект „Заедно на борда“, премериха сили в спортно състезание, запознаха се с технологиите за производството на морска сол, наблюдаваха защитени птици край Поморийското езеро.

По време на работните срещи партньорите направиха междинен отчет на дейностите през първата година и обсъдиха изпълнението на предстоящите задачи от проекта. През втората година вниманието ще бъде насочено към Новото време, социалните и екологични проблеми в наши дни.

Учителите се срещнаха  с представители на Училищното настоятелство- незаменим партньор във всяка инициатива , и обмениха възгледи за ролята на родителите и тяхната подкрепа в процеса на обучение и възпитание на децата.

Педагозите посетиха и Община Бургас, където се запознаха с историята, културата и настоящето на града, изпълняваните в момента европейски проекти и програмите за развитие на образованието. www.burgas.bg/index.php/bg/news/details/1/1649798347&reg=1

DSCN3162Гостите останаха очаровани  от Созопол и неповторимия  исторически колорит на град Несебър – част от Световното Културно Наследство, разходиха се по тесните калдъръмени улички между магазинчета, които предлагат ръчно изработени сувенири и отнесоха част от духа и атмосферата на България в родните си места .