Начало

Природата и ние

ДИАЛОГЪТ ПРОДЪЛЖАВА

„АРТ седмица с АКЦЕНТ” е поредната инициатива, осъществявана от управителя на „АКЦЕНТ 3” ООД г-жа Десислава Шопова и ресурсния учител в ОУ П.Р.Славейков“-Бургас г-жа Дияна Петкова. Началото на „АРТ седмица”-та бе поставено на 18 октомври 2010 г., в обновения от „АКЦЕНТ 3” ресурсен кабинет, при ОУ”П.Р. Славейков”. Този старт съвпада с Деня на художника, затова – да участват в заниманията по приложно изкуство – поканата приеха бургаските художници Никола Дубаров и Георги Динев.

„Природата и ние” е общото мото, под което протича кампанията. Акцентът в Деня на художника г-жа Петкова постави върху „Предметите от ежедневието, като изкуство”. За целта дизайнерът на „АКЦЕНТ – 3” бе подготвил за учениците от ресурсния кабинет в ОУ П.Р.Славейков“-Бургас паната, върху които те работиха. Г-жа Шопова и нейният дизайнер подходиха с разбиране към предложението на ресурсния учител Дияна Петкова и изработиха шестте пана изцяло от рециклируеми материали. Тази грижа към природата, която е част от обучителната политика на Ресурсния център, бе материализирана върху паната с плеяда от непотребните предмети на нашия бит. Под вещото ръководство на арт дизайнера и двамата художници, нашите деца нарисуваха върху тези пана своето виждане за хората, отпадъците ни и природата. С несръчния си почерк малките творци от ОУ П.Р.Славейков“-Бургас, подобно на авторитетите в областта на изкуството, подписаха своите творби и ги оставиха на съхранение в кабинета.

Краят на „АРТ седмица”-та ще бъде в петък, 22 октомври. Тогава децата от ресурсната ни група ще работят по темата „Природата върху пано”. За своята петъчна работа те получиха насоки върху какво е добре да акцентират и какво би трябвало да подготвят, за да могат по-пълно да изразят себе си и виждането си за „Природата и ние”.

На по-късен етап всички детски творби ще бъдат оформени в изложба и ще могат да бъдат видяни както от бургаската общественост, така и от гостите на града.

[flashvideo filename=https://slaveykovoto.org/videos/decarisuvat.mp4 /]

Етикети:училище